Volledig scherm
© Yvonne Pieters

Stenengooiers Oosterhout jagen bewoners wijk Strijen op stang

OOSTERHOUT - Vandalen joegen in de nacht van donderdag op vrijdag een 75-jarige Oosterhoutse op stang door een steen door de ruit van haar woning te gooien.

De vrouw lag rond 01.00 uur te slapen, toen ze wakker werd van een harde klap. Er bleek een asfaltblok door de dubbelglas woonkamerruit gegooid.

Ook bij haar naaste buren was er een steen door het raam naar binnen gesmeten. Verderop moest een ruit van een wegenbouwmachine het ontgelden.

De stenen waren afkomstig van een wegopbreking in de straat. Vermoedelijk moeten de daders gezocht worden in lokale jeugd die in de wijk Strijen op weg naar huis waren.

De route liep via de Bovensteweg, de Hoofseweg en de Sterkenburg de wijk in. Vorige week zijn er in dezelfde omgeving ook al vernielingen gepleegd.

De politie nam drie aangiften op en stelt een onderzoek in.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”