Een aangepaste container, mét zwerfvuilklepje.
Volledig scherm
Een aangepaste container, mét zwerfvuilklepje. © Gemeente Arnhem

Sta-in-de-weg-container verhuist naar overkant

MADE - De ondergrondse afvalcontainer in de Van den Houtstraat, die pal voor het terras van een bewoner van het appartementencomplex 't Atelier stond, wordt verplaatst naar de overkant van de straat.

De container zorgde voor veel ergernis omdat bewoners vreesden voor inkijk en stankoverlast. Na een artikel in de krant volgde een gesprek met wethouder Jan-Willem Stoop. Volgens hem was een oplossing niet eenvoudig vanwege de vele kabels en leidingen in de grond. Toch is die nu gevonden en alle bewoners hebben ingestemd met de nieuwe locatie.

De 'verhuizing' is ergens in maart omdat er nog een procedure moet worden doorlopen.