Volledig scherm
© Thinkstock

Snoepdistributeur breidt flink uit in Oosterhout met logistiek centrum van 10.000 vierkante meter

OOSTERHOUT - Het bedrijf Brand Masters uit Made gaat flink uitbreiden in Oosterhout. De distributeur van A-merken als Mars, Snickers en Milka gaat een logistiek centrum van tienduizend vierkante meter neerzetten op industrieterrein Vijf Eiken. Daarnaast is de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Brand Masters, aan het Innovatiepark in Oosterhout, in volle gang.

Volgens directeur Toine van Poppel, afkomstig uit Dongen, zit er een enorme groei in de snoepmarkt. ,,We groeien uit ons jasje in Made. We zijn vijf jaar geleden met niets begonnen, draaien nu een omzet van 65 miljoen euro en hebben klanten in Singapore, Australië, Frankrijk, Duitsland en Oost-Europa. We breiden uit in Oosterhout omdat we per jaar nog steeds met 25 procent groeien."

Brand Masters vestigt zich ook in Oosterhout vanwege de 'goede sfeer.' Van Poppel: ,,Het moet voor ons goed voelen. We vinden de sfeer in Made prettig en diezelfde sfeer hangt ook in Oosterhout. We krijgen ook prima ondersteuning van de gemeente. Dat is voor ons belangrijk. Het nieuwe hoofdkantoor komt op een mooie zichtlocatie naast de A59. Zo'n kans moet je pakken."

Vijftien nieuwe arbeidsplaatsen

Bij Brand Masters werken op dit moment 48 mensen. Voor de nieuwe vestiging in Oosterhout schat Van Poppel dat er ongeveer vijftien arbeidsplaatsen bijkomen. De bouw van het hoofdkantoor is in juni 2017 klaar. Het nieuwe distributiecentrum moet er in april dit jaar al staan. Brand Masters trekt negen miljoen euro uit voor de uitbreiding in Oosterhout. Het bedrijf heeft ook nog een vestiging in Harrogate in Engeland.

Naast Brand Masters is ook het bedrijf BWZ Verhuur aan het bouwen. ,,BWZ Verhuur bouwt op dit moment een bedrijfsruimte aan de Muntstraat op bedrijventerrein Heihoef in Oosterhout", zo laat een woordvoerder van de gemeente Oosterhout Weten. BWZ Verhuur is het derde bedrijf dat zich vestigt op het industrieterrein. Heihoef is een nieuw industrieterrein. In mei van 2016 werd het eerste bedrijf op Heihoef verwelkomd.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”