Daags na de grote brand bij Dycore wordt de schade in kaart gebracht.
Volledig scherm
Daags na de grote brand bij Dycore wordt de schade in kaart gebracht. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Schade wordt opgenomen bij Dycore in Oosterhout na grote brand

OOSTERHOUT - Zo'n 15 tot 20 mensen zijn daags na de grote brand aan de slag bij Dycore in Oosterhout. Volgens een medewerker wordt hard gewerkt om het terrein van de systeemvloerenfabrikant veilig te stellen. Ook wordt vanuit verzekeringstechnisch perspectief bekeken wat de schade is.

De brand ontstond vrijdagmiddag. Het vuur woedde in een olie-installatie waarin 5.000 liter thermische olie zat. Ook de naastgelegen silo's vatten vlam. De brandweer sprak direct het vermoeden uit dat de brand is ontstaan door onderhoudswerkzaamheden aan de olie-installatie. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bevestigt op zaterdag dat vermoeden. "Gaandeweg het blussen kwam dat vermoeden."

Volgens de brandweer is het nu aan de verzekeringsmaatschappij en het bedrijf zelf om de schade te monsteren. Over de schade is voorlopig weinig bekend. Zowel bij Dycore als het overkoepelende De RuwBouw Groep in Harderwijk is niemand bereikbaar voor commentaar. De RuwBouw Groep valt op haar beurt weer onder de Ierse multinational CRH. Ook daar was niemand bereikbaar voor een reactie.

  1. Biljartclub Raamsdonksveer wijst voorstel gemeente af: 'Wij verhuizen niet naar bieb'

    Biljartclub Raamsdonksveer wijst voorstel gemeente af: 'Wij verhuizen niet naar bieb'

    RAAMSDONKSVEER - De biljartvereniging Raamsdonksveer wijst het voorstel van de gemeente om te verkassen naar de nieuwe bieb af. Omdat hun thuisbasis dorpshuis De Haven dit jaar sluit, zijn de biljarters met wethouder Bert van den Kieboom bij de nieuwbouw van Theek 5 gaan kijken. "Het is helemaal niet veilig", zegt voorzitter Anton Cornel. "Als er iets gebeurt en we moeten met alle ouderen via de lift weg, dan zitten we als ratten in de val."