Daags na de grote brand bij Dycore wordt de schade in kaart gebracht.
Volledig scherm
Daags na de grote brand bij Dycore wordt de schade in kaart gebracht. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Schade wordt opgenomen bij Dycore in Oosterhout na grote brand

OOSTERHOUT - Zo'n 15 tot 20 mensen zijn daags na de grote brand aan de slag bij Dycore in Oosterhout. Volgens een medewerker wordt hard gewerkt om het terrein van de systeemvloerenfabrikant veilig te stellen. Ook wordt vanuit verzekeringstechnisch perspectief bekeken wat de schade is.

De brand ontstond vrijdagmiddag. Het vuur woedde in een olie-installatie waarin 5.000 liter thermische olie zat. Ook de naastgelegen silo's vatten vlam. De brandweer sprak direct het vermoeden uit dat de brand is ontstaan door onderhoudswerkzaamheden aan de olie-installatie. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bevestigt op zaterdag dat vermoeden. "Gaandeweg het blussen kwam dat vermoeden."

Volgens de brandweer is het nu aan de verzekeringsmaatschappij en het bedrijf zelf om de schade te monsteren. Over de schade is voorlopig weinig bekend. Zowel bij Dycore als het overkoepelende De RuwBouw Groep in Harderwijk is niemand bereikbaar voor commentaar. De RuwBouw Groep valt op haar beurt weer onder de Ierse multinational CRH. Ook daar was niemand bereikbaar voor een reactie.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”