Rijkswaterstaat: 'Extra maatregelen Hooipolder niet definitief'

Ja, er worden hoogstwaarschijnlijk extra maatregelen genomen bij Hooipolder. Maar, nuanceert Rijkswaterstaat: "Het is nog niet definitief", zegt woordvoerder Noortje van Schijndel. Probleem zit hem in de financiering: rijk en provincie moeten nog in gesprek over wie de extra rijstroken ter hoogte van het knooppunt gaat betalen. Rijkswaterstaat maakte woensdag in een nieuwsbrief bekend  dat twee extra maatregelen worden opgenomen in de aanpak van knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer (2019-2025): extra rijstroken bij het knooppunt en de aanleg van een parallelweg bij Raamsdonk en Waspik. Deze acties komen bovenop de verbindingsboog die toch al in de planning stond. 

"Het klopt dat we in de nieuwsbrief enigszins vooruitlopen", meent Van Schijndel. "We verwachten dat de plannen doorgaan en verwerken het alvast in het tracébesluit.  De kans is klein dat er geen groen licht komt, maar het blijft politiek."

Het actieplatform Raamsdonk is verheugd dat Rijkswaterstaat rekening houdt met de extra maatregelen. "Ik denk dat wij hier wel aan bijgedragen hebben", zegt Cees Melis namens het actieplatform. "Als wij er niet aan begonnen waren, dan was er alleen een verbindingsboog geweest, denk ik." De verbindingsboog van A27 naar A59 was de enige grote maatregel die het rijk al eerder in de aanpak van Hooipolder had opgenomen. Melis: "Nu komen er zes banen ter hoogte van het knooppunt, zodat de rij minder lang wordt. Op dit moment is de file wel eens 6 km, in de toekomst zou de rij maximaal 150 meter zijn."