Volledig scherm
© Facebook Bakkerij Van Der Westen Raamsdonk En Raamsdonksveer

Raamsdonkse bakker komt met Schrobbelèr gebak

RAAMSDONKSVEER - Bakkerij Van der Westen in Raamsdonk komt met iets heel bijzonders: schrobbelèr gebak. De 27-jarige Gerben van der Westen bedacht het bavaroisgebakje met een toefje van het Tilburgse drankje.

"Het gebakje is eigenlijk in een gekke bui verzonnen. Ik hou erg van Schrobbelèr en we hebben een bakkerij, dus een en een is twee", vertelt van der Westen. "Sinds we de gebakjes maken staat de telefoon niet stil. We krijgen bestellingen uit de hele regio. Particulieren bestellen twintig á dertig gebakjes per keer. Je kunt gerust van een succes spreken, ik ben nu al nieuwe gebakjes aan het maken voor morgen."

Het gebakje is een klassiek bavaroisgebak met slagroom en chocoladeschaafsel. Het water dat normaal aan het product wordt toegevoegd, is vervangen door Schrobbelèr. Overigens wie zat wil worden van het gebak, moet er behoorlijk wat van eten. Volgens de bakker zit er maar een heel klein beetje alcohol in.