De tweede verwendag voor Q-koortspatiënten.
Volledig scherm
De tweede verwendag voor Q-koortspatiënten. © Tom Tacken

Q-koortspatiënten laten zich in Bossche 'Veemarkthallen' verwennen

DEN BOSCH - Krijg je als Q-koortspatiënt een verwendag aangeboden, is het in de 'Veemarkthallen' te doen. Met die kwinkslag zette cabaretier Mark van de Veerdonk zaterdagmiddag in Den Bosch de toon.

‘Onbezorgd genieten’, was volgens directeur Annemieke de Groot het doel van de tweede verwendag die haar Q-support organiseerde voor Q-koortspatiënten. In haar welkomstwoordje vertelde De Groot wel blij te zijn met de reuring van afgelopen week. Zondag kwam via het tv-programma De Monitor naar buiten dat meer dan twintig geitenhouders hun dieren niet tijdig hebben ingeënt tegen de Q-koorts. Woensdag keek Zembla terug op het gebrek aan regie bij de overheid na het uitbreken van de epidemie, negen jaar geleden in Herpen.

Massage, mindfulness, gezonde voeding, airbrush, vloggen, cupcakes decoreren, barbier, stoelmassage, visagie, hairstyling, nail art, film kijken of zingen in het Qoor (‘koor met een Q’): op tal van manieren konden de 350 aanwezige Q-koortspatiënten zich in de watten laten leggen in Congrescentrum 1931 bij de Brabanthallen (voorheen: Veemarkthallen).

De jongste deelnemer aan de verwendag was de vijfjarige Emma van der Pluijm uit Hank. Ook na de epidemie lopen nog ieder jaar zo’n veertig mensen Q-koorts op.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.