Dries Verhoeven.
Volledig scherm
Dries Verhoeven. © Anna van Kooij

Oosterhouter Dries Verhoeven stelt zwangere 15-jarige tentoon

HAMBURG - Dries Verhoeven uit Oosterhout heeft vrijdag opzien gebaard door in een vitrine in de binnenstad van de Noord-Duitse stad Hamburg een hoogzwangere 15-jarige vrouw tentoon te stellen. De vrouw zat uren in een met plastic ballen gevulde vitrine en draaide elk kwartier met haar heupen op popmuziek.

Verhoeven wil erop wijzen dat het niet normaal is dat vrouwen in het Westen op veel hogere leeftijd kinderen krijgen. De zwangere is een van de tien provocerende scènes van Verhoevens project 'Ceci n'est pas - 10 uitzonderingen op de regel', die deze week in Hamburg te zien zijn.

Wie niet naar Hamburg wil reizen om het werk van Verhoeven (Oosterhout, 1976) te bewonderen, kan naar het Stedelijk Museum in het centrum van Den Bosch gaan. Daar is tot 1 september zijn nieuwste project Homo Desperatus (De wanhopige mens) te zien. In een enscenering van menselijk lijden in de 21e eeuw maakte de bezoeker een wandeling langs 44 maquettes van brandhaarden en rampplekken in de wereld. In elke vitrine woont een mierenkolonie.

  1. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”