Actie voor een van de doelen op het terrein van Veerse Boys.
Volledig scherm
Actie voor een van de doelen op het terrein van Veerse Boys. © Corné Beerens/Pix4Profs

Nieuw complex fusieclub moet bij Veerse Boys komen

Veerse Boys Good Luck voetbalRAAMSDONKSVEER - De nieuwe fusievereniging in Raamsdonksveer krijgt een nieuwe accommodatie op de locatie van Veerse Boys. Althans, als het aan het college van B en W ligt.

Voetbalclubs Good Luck en Veerse Boys willen fuseren. De gemeente Geertruidenberg stelt voor om de kantine en kleedkamers van Veerse Boys te slopen en op die plaats alles nieuw te bouwen. "Dit valt enorm tegen", reageert Piet Damen, voorzitter van Veerse Boys. "Voor ons is dit zeker een teleurstelling. We schieten er niks mee op." Mark van Seters (Good Luck): "Dit geeft de positieve flow zeker een knauw."

De verenigingen hadden namelijk zelf voorgesteld om nieuwbouw te plegen tussen beide clubs in, op de plaats waar nu een sloot ligt. Deze variant is duurder. Voor B en W reden om te kiezen voor nieuwbouw bij Veerse Boys. "Bij een fusie breng je twee culturen bijeen op een manier zodat er gelijkwaardigheid ontstaat", zegt Marcel Berendse namens de fusiecommissie.

"Je voorkomt dat het te veel naar de een of de ander neigt. Door een locatie te kiezen in het midden van beide clubs voorkom je opmerkingen. Want het belangrijkste is dat de fusie doorgaat." Hij geeft aan de keuze van B en W goed te moeten laten bezinken.

"De locatie wordt minder, evenals de verbinding. We gaan er op achteruit. Ook qua kleedkamers. We gingen voor twaalf, we krijgen er tien. Ook in die discussie moesten we inleveren."

De gemeenteraad neemt in maart een definitief besluit.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.