Volledig scherm
© Thinkstock

N282 bij Gilze en Rijen voor 22 miljoen euro op de schop

n282 rijenGILZE EN RIJEN - De provincie Noord-Brabant investeert 22 miljoen euro voor een goede doorstroming van verkeer rond Gilze en Rijen. De provinciale weg N282 tussen Tilburg en Rijen tot de afslag Oosterhout wordt twee keer tweebaans. De raad praat volgende week over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Een veiligere weg en een betere doorstroming van het verkeer. Dat zijn de belangrijkste argumenten van de provincie om de provinciale weg N282 aan te pakken. De doorstroming bij Rijen is niet goed en bij drukte is het verkeer dat door de kern Hulten moet problematisch. De opzet is daarom de weg te verbreden en net voor Hulten af te laten buigen naar de Burgemeester Ballingsweg die uitkomt op de Burgemeester Letschertweg en zo naar de A58.

Naar Oosterhout toe wordt de kruising bij Rijen ook aangepakt en de weg naar Oosterhout op termijn mogelijk ook verbreed. Hulten wordt autoluw, de Oude Baan wordt alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer (60 kilometerweg) en het wegdeel tussen restaurant Stad Parijs en Hulten verdwijnt en maakt plaats voor een autovrij park. Verder worden de fietspaden verbreed en krijgt Stad Parijs een aansluiting op het achterliggende fietspad.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”