De politie doet onderzoek bij de mogelijke auto van het slachtoffer.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de mogelijke auto van het slachtoffer. © Mathijs Bertens/ Stuve fotografie

Moordverdachte Sooi de C. door Roemenië uitgeleverd

BREDA - Roemenië heeft de van moord verdachte Sooi de C. (42) uit Tilburg uitgeleverd aan Nederland.

Het rechercheteam dat de moord op Hugo van Houten (27) in Molenschot onderzoekt, heeft dinsdagmorgen voor het eerst met de verdachte kunnen praten. Eind deze week wordt de vermoedelijke schutter voorgeleid.

Dat bevestigt de politie. De voortvluchtige De C. werd twee weken geleden aangehouden na een maandenlange klopjacht. De politie was zijn vriendin op 29 oktober vanuit Nederland gevolgd naar Roemenië, waar de man ondergedoken bleek te zitten. De verdachte heeft zich niet verzet tegen uitlevering. Hij kon daarom snel, via de zogeheten verkorte procedure, worden uitgeleverd. De advocaat van De C. wil vooralsnog inhoudelijk niet op de zaak in gaan.

Zowel verdachte als slachtoffer was lid van motorclub No Surrender. Van Houten werd op 17 augustus vorig jaar geliquideerd in de buurt van chaletpark Linberg, waar hij met zijn vriendin woonde. Het vermoeden bestaat dat de moord te maken heeft met een drugsdeal. De C. is in België verdachte in een zaak rond onder meer de productie van synthetische drugs.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”