Volledig scherm
© Thinkstock

Man zonder wapen dreigt op gezin te schieten in Oosterhout

112 nieuwsOOSTERHOUT - Een 49-jarige man heeft woensdagavond in de Oosterhoutse wijk Slotjes een gezin bedreigd met een vuurwapen. Hij is later aangehouden.

Het gezin werd rond 23.00 uur opgeschrikt toen de man stond te schreeuwen voor hun voordeur. Hij riep dat hij ging schieten en bedreigde hen met een vuurwapen.

Terwijl een van de bewoners de politie belde om het signalement door te geven, is de man weggelopen. Agenten die op het incident afkwamen, zagen onderweg iemand lopen die aan het signalement voldeed. Omdat hij een wapen bij zou hebben, trokken de agenten ook hun eigen wapen en hielden de man onder bedreiging aan.

De man bleek geen wapen, maar wel munitie bij zich te hebben. Met toestemming van de OvJ is het huis van de verdachte doorzocht. Daar werd een vuurwapen in beslag genomen.

De politie onderzoekt de zaak.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”