Volledig scherm
© Koen Suyk/ANP

Leegstand kantoren Gilze en Rijen niet zo dramatisch

RIJEN - De leegstand van kantoren in Gilze en Rijen is het hoogst van West-Brabant.

Liefst 29,8 procent staat leeg, blijkt uit cijfers van Planbureau voor de Leefomgeving en vastgoedanalist Rudolph Bak. "Het zijn cijfers van 2015. Het valt erg mee", zegt wethouder Rolph Dols.

Hoewel de leegstand van kantoren in heel Nederland (17,4 procent) hoog is, steekt Gilze en Rijen er met kop en schouders boven uit. Wethouder Rolph Dols relativeert dat het om drie grote gebouwen gaat en achterhaalde cijfers uit 2015.

"Bij Audax in Gilze is recentelijk een deel gehuurd en het pand van ABN Amro in Rijen is opgevuld door Kin Makelaars", schetst hij. Vooral een gebouw van Ericsson tikt aan. "Dat gaat om 14.000 m2. Ik begrijp wel dat dat is meegeteld. Maar 9000 m2 daarvan wordt een longstay-hotel voor de campus. Intern is er groen licht. Ik ga ervan uit dat over een half jaar de verbouwing begint."

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”