Volledig scherm
© Tom van der Put / MaRicMedia

Lange files door autobrand en aanrijdingen op A59 bij Oosterhout en Terheijden

OOSTERHOUT / TERHEIJDEN - Bij een ongeval op de A59 ter hoogte van Terheijden waren donderdagmiddag vijf auto's betrokken. Niemand van de inzittenden raakte gewond.

Door het ongeval waren de beide rijstroken van de A59 versperd. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Dat zorgde voor files tot op de A16 bij knooppunt Zonzeel.

Brand
Even verderop ter hoogte van Oosterhout stond een personenauto in brand na een aanrijding. Door nog onbekende oorzaak zag de bestuurder een vrachtwagen te laat en raakte deze vol van achteren. De auto ramde de vangrails en vloog in brand.

De bestuurder raakte gewond maar kon op eigen kracht uit de auto komen. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Afgesloten
Door het ongeval was de A59 korte tijd ter hoogte van Oosterhout in beide richtingen afgesloten. De snelweg van knooppunt Hooipolder richting Zonzeel is weer open, de andere richting op wordt het verkeer over de vluchtstrook geleid vanwege bergings- en opruim werkzaamheden

Volledig scherm
© Marcel van Dorst / MaRicMedia
  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”