Volledig scherm
© VV Oosterhout

Kosten van verwoestende brand bij VV Oosterhout nog onbekend

OOSTERHOUT - Het is nog niet te overzien wat de financiële gevolgen zijn van de brand zaterdagnacht 1 oktober bij VV Oosterhout. Dat het een fors bedrag is, mag duidelijk zijn, maar de grote vraag is vooral hoeveel de verzekeraars gaan uitkeren.

Ondanks de onzekerheid over de financiële gevolgen laat het bestuur van de voetbalclub maandag op sportpark de Contreie toch een noodkantine neerzetten en de gemeente zorgt in de loop van deze week voor kleedlokalen. Deze kosten worden wel gedekt door de verzekering, zo laat VVO- voorzitter Bert-Jan de Ronde weten.

De Ronde: "In onze verzekering zit de clausule dat je een bepaald bedrag krijgt voor onvoorziene kosten. Met dat geld moeten we acht tot elf maanden zien te overbruggen. We laten nu een noodkantine neerzetten met toiletgroepen en kantoren. Als dat staat en de noodvoorziening voor de kleedlokalen deze week is neergezet, kunnen we weer thuis gaan trainen en op de eigen velden weer thuiswedstrijden gaan spelen."

De eerste thuisduels staan gepland op zaterdag 12 november.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”