Volledig scherm
© Johan Wouters/Pix4Profs

Is een migrantenhotel in voormalig pand van Oranjewoud in Oosterhout een proefballonnetje?

OOSTERHOUT - Komt er een migrantenhotel voor Oost-Europese werknemers in het oude kantoorpand van Oranjewoud aan de Beneluxweg in Oosterhout of is het een proefballonnetje? Ondernemers in de omgeving vrezen dat eigenaar Van der Valk Investments, het gebouw laat ombouwen tot migrantenhotel.

Bart de Wijs, die namens tien ondernemers van de Beneluxweg spreekt, is bezorgd. ,,We hebben hier al genoeg ellende met afval, criminaliteit en drugsoverlast."

Volgens de gemeentewoordvoerder hebben de eigenaren aangegeven dat ze in het pand 'een gedeeltelijke hotelfunctie voor buitenlandse werknemers' overwegen. Volgens de gemeente 'staat het bestemmingsplan een kantoorfunctie toe en geen hotelfunctie'. ,,Er is geen concreet plan ingediend. Wij zien het als een proefballonnetje", aldus de gemeentewoordvoerder. ,,Daarom hebben we het ook niet naar buiten gebracht."

De directie van Van de Valk Investements is niet bereikbaar, omdat de bedrijfstelefoon is geblokkeerd en het e-mailadres niet werkt.

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp
  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”