ANP
Volledig scherm
ANP

Goed nieuws: Aantal werkzoekenden in Oosterhout daalt licht

OOSTERHOUT - Het aantal werkzoekenden in Oosterhout is in 2016 gedaald van 3.400 naar 2910. Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers uit de Economische Monitor van de gemeente Oosterhout. De daling is goed nieuws, maar 'beperkt', zo vindt het college van B en W. Positief is de stijging van het aantal vacatures in Oosterhout van 3100 begin 2016 naar 4160 eind vorig jaar.

Daarnaast zet het herstel van de economie door en laten de burgers het geld wat meer rollen. Ook op de woningmarkt gaat het beter. De tijd dat een woning te koop staat, is in een jaar tijd gedaald van honderd naar tachtig dagen. Een hardnekkig probleem is het hoge aantal ww (1489) - en bijstandsuitkeringen (930). De winkelleegstand is in 2016 in Oosterhout gestegen van 14 naar bijna 16 procent.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”