Volledig scherm

Geweldplegers kermis Gilze langer in de cel

GILZE EN RIJEN - De zeven jongens uit Rijen en een jongen uit Tilburg, die vrijdagavond werden aangehouden na mishandelingen en berovingen bij de kermis in Gilze, zaten gisteren nog vast.

De officier van justitie heeft de voorlopige hechtenis met drie dagen verlengd, in belang van het onderzoek.

Los daarvan legt burgemeester Jan Boelhouwer de acht jongens een gebiedsverbod op tijdens de kermisweekeinden van zondag 16 tot woensdag 19 oktober en van 22 tot 28 oktober. Het verbod geldt voor het Burgemeester Sweensplein in Rijen en de tien omliggende straten. Boelhouwer is overgegaan tot deze stap, omdat hij wil voorkomen dat het misgaat op de kermis in Rijen.

Boelhouwer: "Er zijn dreigementen geuit tegen de slachtoffers in Gilze, dat ze hun spullen kunnen terugveroveren op de kermis in Rijen. Dat kan niet aan de orde zijn. Ik wil voorkomen dat het de ene week vechten is in Gilze en de week daarop in Rijen."

Tijdens de kermis in Rijen, die dit weekeinde begint, is de politie extra alert. Boelhouwer: "De politie houdt in de gaten of een van de jongens met een gebiedsverbod toch naar de kermis komt. Of dat anderen de boel willen verstoren."

Lees het hele verhaal donderdag in BN DeStem

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”