Volledig scherm
© Thinkstock

Geertruidenberg: Bergse brug toegankelijk bij uitzwaaien Sinterklaas

GEERTRUIDENBERG - De Bergse brug is gewoon toegankelijk voor publiek bij het uitzwaaien van Sinterklaas, dinsdag 6 december. Vanwege risico's was dit eerder bij de intocht niet mogelijk.

Uit inspectie blijkt dat de zijoverspanning die het fietspad en voetpad ondersteunt, niet voldoet om enkele honderden mensen tegelijkertijd te dragen. Er is sprake van een risico. Daarom werd tijdens de Sinterklaasintocht de brug met hekken afgesloten.

De gemeente Geertruidenberg heeft een spoedreparatie laten uitvoeren, waardoor de brug toch toegankelijk is op 6 december. Er wordt naar een oplossing voor de lange termijn gezocht.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.