Volledig scherm
© Flip Franssen

Fransman heeft drugs, vuurwapen en munitie in auto bij controle bij Hank

HANK - Een 21-jarige man uit Bailly Romain Villiers (F) werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de truckersparkeerplaats langs de A27 bij Hank wegens onder meer drugs- en wapenbezit.

Dat gebeurde rond 02.15 uur. Agenten reden de parkeerplaats naast het naastgelegen tankstation op en zagen een BMW met Frans kenteken en daarin een bestuurder staan. Ze besloten de man ana te spreken nadat bleek dat hij vorig jaar in verband met een drugsdelict te zijn aangehouden. In het voertuig werd, naast een gripzakje hennep, een busje CS-gas, een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en 58 stuks munitie aangetroffen.

Verder viel op dat aan de voorzijde van de auto een ander kenteken zat dan aan de achterzijde. In de kofferbak werd nog een andere kentekenplaat aangetroffen.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”