Volledig scherm

Fietspad tussen Dorst en Oosterhout: 1,5 miljoen goedkoper dan begroot

OOSTERHOuT - De aanleg van het fietspad tussen Dorst en Oosterhout valt naar verwachting zo’n 1,5 miljoen goedkoper uit dan begroot. Dat heeft het college van B en W bekendgemaakt in een brief aan de gemeenteraad.

Het plan behelst een vrijliggend fietspad tussen het kapelletje aan de Wethouder van Dijklaan en het fietspad achter Kalix Berna. Voor het gedeelte tussen Kalix Berna en de Burgemeester Materlaan wordt een fietspad ingepast in de huidige rijbaan, waarbij er meer aandacht wordt gegeven aan de veiligheid van de fietser.

De kosten waren aanvankelijk geschat op 2,75 tot 3,3 miljoen euro. De gemeente verwacht nu dat 1,25 miljoen voldoende moet zijn. De aanlegkosten zijn, zo schrijft het gemeentebestuur, uiteindelijk toch lager uitgevallen dan begroot én er hoeft, blijkt nu, veel minder natuur gecompenseerd te worden.

Het bedrag is overigens nog niet definitief. Volgend jaar is pas het precieze kostenplaatje bekend. De gemeenteraad moet dan ook nog een besluit nemen over het bestemmingsplan. Daarna kan gestart worden met de realisatie.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”