ANP Photo
Volledig scherm
ANP Photo

Eis van ruim 700.000 euro tegen Oosterhoutse groothandel en directeur

OOSTERHOUT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag in de rechtbank in Breda geëist dat een groothandel uit Oosterhout en de directeur 737.480,07 euro betalen aan de staat. Het bedrijf is veroordeeld voor de handel in meer dan 20.000 kilo verboden gewasbeschermingsmiddelen. De 45-jarige importeur uit Monster moet als het aan het OM ligt 169.775,- euro betalen.

Bij de inhoudelijke behandeling van de strafzaak werd de ontneming aangekondigd. De Oosterhoutse groothandel verhandelde in totaal 20.500 kilo van de verboden stof BN3 en 1000 kilo van de verboden stof Lepidocide.

Met deze handel was een bedrag gemoeid van 1.100.000 euro. Na aftrek van de inkoopprijs en andere kosten komt het voordeel voor de groothandel uit op een totaal van 737.480,07 euro. Bij de importeur bedroeg de netto opbrengst van de verkoop van de verboden gewasbeschermingsmiddelen in totaal 169.775 euro.

De rechtbank wil het bedrag ontnemen. De rechtbank doet over zes weken uitspraak in deze zaak.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”