Volledig scherm
© Thinkstock

Dertig bekeuringen uitgedeeld bij bromfietscontrole in Oosterhout

OOSTERHOUT - Bij een bromfietscontrole in Oosterhout zijn donderdagmiddag dertig bekeuringen uitgedeeld. De politie van het team Dongemond controleerde op twee plaatsen, eerst op het Slotjesveld en later op de Beneluxweg.

In totaal werden meer dan vijftig bromfietsen bekeken maar er werden ook dertien auto’s gecontroleerd. Acht bromfietsen bmoeten hersteld worden en daarna opnieuw gekeurd. Er was aan de bromfietsen gesleuteld zodat de constructiesnelheid te hoog was geworden. Daarnaast hadden drie bestuurders geen helm op.

Ook werden er verschillende verkeersovertredingen gezien en hadden verschillende bromfietsen gebreken zoals een gladde band of geen goede verlichting.

Twee minderjarige bestuurders van een bromfiets moeten zich melden bij Halt in verband met verschillende verkeersovertredingen die ze maakten.

  1. Biljartclub Raamsdonksveer wijst voorstel gemeente af: 'Wij verhuizen niet naar bieb'

    Biljartclub Raamsdonksveer wijst voorstel gemeente af: 'Wij verhuizen niet naar bieb'

    RAAMSDONKSVEER - De biljartvereniging Raamsdonksveer wijst het voorstel van de gemeente om te verkassen naar de nieuwe bieb af. Omdat hun thuisbasis dorpshuis De Haven dit jaar sluit, zijn de biljarters met wethouder Bert van den Kieboom bij de nieuwbouw van Theek 5 gaan kijken. "Het is helemaal niet veilig", zegt voorzitter Anton Cornel. "Als er iets gebeurt en we moeten met alle ouderen via de lift weg, dan zitten we als ratten in de val."