Schets voor carnavalswagen CV Schots & Scheef in Bavel
Volledig scherm
Schets voor carnavalswagen CV Schots & Scheef in Bavel

Carnavalswagen bouwen in Bavel: CV Schots & Scheef werkt richting Tocht der Tochten

Bavel carnavalsclubBAVEL - De Tocht der Tochten nadert over tweeënhalve week. De Elfstedentocht? Nee, de carnavalsstoet van Baviaonenland (Bavel). In de loods bij Ad Boeren wordt al enkele maanden hard gewerkt aan een nieuwe creatie. Het is de thuisbasis van CV Schots & Scheef, winnaar van de grote beker vorig jaar.

"Afgelopen weekend hebben we de beker moeten inleveren", zegt ontwerper Bram Franken. Traditiegetrouw gebeurt dat met een feestje.

De winnaars van de Bavelse optocht namen 'op z'n Schots' afscheid van de bokaal: in rokken en blauwwit geschminkte gezichten gingen de twintigers naar het feest.

"Daarom waren nog flink wat gezichten op zondag tijdens het bouwen blauw van het schminken."

Schots & Scheef wil opnieuw voor het hoogst haalbare gaan. Of dat lukt, vindt Franken lastig te zeggen.

Op dit moment worden de koppen ingepakt met gas en papier, zodat later kan worden begonnen met het kleuren van de wagen.

"Met dat laatste verwachten we eind deze week of in het weekend te beginnen."

Komende zondag is het open dag in de bouwschuur van Schots & Scheef, van 11.00 tot 17.00 uur. Nieuw Wolfslaar 13, Bavel.

CV Schots & Scheef in Bavel
Volledig scherm
CV Schots & Scheef in Bavel
  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”