Volledig scherm
© Thinkstock

Bibliotheek Gilze en Rijen blijven allebei open

GILZE EN RIJEN - Zowel Gilze als Rijen houden hun bibliotheek in de respectievelijke culturele centra De Schakel en De Boodschap. Het idee om in Gilze te verhuizen naar de nieuwbouw van basisschool De Wildschut gaat niet door. Dat schrijven B en W van Gilze en Rijen in een raadsvoorstel dat op 19 december in de raad komt.

De gemeente werkt al sinds 2015 aan plannen om de bibliotheken voor de gemeente te behouden. Bezuinigingen, minder bezoekers om boeken te lenen en een meer maatschappelijke rol van cursussen tot aanleren van (digitale) vaardigheden, vragen om ingrijpen.

Tijdens de commissievergadering Samenleving in oktobber was al brede steun voor een open verbinding tussen de wat kleiner wordende biebs en de twee culturele centra. Ook worden de openingsuren gekoppeld aan die van De Schakel en De Boodschap.

Laagdrempeligheid en het openbare karakter van de culturele centra zijn voor B en W belangrijke redenen om in Gilze niet voor De Wildschut te kiezen. 'De centra zijn ook 's avonds open en in vakantieperiodes', ment het college. De overweging is verder 'dat scholen de weg naar de bibliotheek toch wel weten te vinden.'

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.