Volledig scherm
Zo'n 2700 deelnemers starten aan de 80 van de Langstraat. © Daphne van Breemen

B en W Waalwijk: 80 van de Langstraat was geen zuipfestijn

WAALWIJK – Het college van burgemeester en wethouders in Waalwijk kan zich niet vinden in het beeld dat de PvdA na de 80 van de Langstraat schetste. ‘Deze editie kan ons inziens niet worden getypeerd als een zuipfestijn’, schrijft B en W in beantwoording op vragen van de partij.

De PvdA schreef enkele weken geleden dat de situatie ‘uiterst zorgwekkend’ was. Volgens de partij liepen ’s avonds en ’s nachts verschillende dronken minderjarigen over straat.

Veilig
B en W reageert dat het een ‘veilig feest met veel tevreden bezoekers’ was. Tijdens de 80 van de Langstraat werd door vier BOA’s gecontroleerd op naleving van eisen uit de vergunningen. Eén horecagelegenheid heeft een proces-verbaal gekregen. Bij politie en EHBO zouden geen meldingen binnen zijn gekomen van overmatig drankgebruik door jongeren.

Bovendien, stelt het college, blijft het lastig om te controleren of mensen boven de achttien alcohol kopen voor jongeren. ‘Wellicht zou een peloton aan handhavers deze fenomenen enigszins kunnen indammen, maar volgens ons doet dit de gastvrijheid van dit evenement geen goed.’