Alouette in april bij vliegbasis

Berry van der Heijden

Rijen

Waarschijnlijk al in april staat er voor de hoofdpoort van vliegbasis Gilze-Rijen een rood-wit-blauwe Alouette III helikopter. De tweede poortwachter komt te staan op een paal van vier meter. De gemeente heeft hiervoor toestemming gegeven.

Het Defensie Helikopter Commando op de vliegbasis wilde de historische helikopter eigenlijk al voor de zomer van dit jaar geplaatst hebben. Dat lukte niet omdat de aanvraag onvolledig was. Inmiddels hebben B en W toestemming gegeven voor de plaatsing. Het toestel komt dicht tegen de verkeerslichten te staan op gemeentegrond. Daarvoor moet een watercipres wijken. Maar met Defensie is afgesproken dat er een zwaardere boom elders op het terrein komt te staan.

Volgens majoor Inge van Megen van het Defensie Helikopter Commando is het nog even afwachten tot de bezwarentermijn voorbij is. ,,Het toestel is geprepareerd en de opdracht verstrekt. Defensie is er klaar voor.’’ 

Het betreft een van de vijf helikopters van de Grasshoppers, een in 1973 opgericht aerobatiekteam van de Koninklijke Luchtmacht dat tot 1995 demonstraties gaf. Schuin tegenover de Alouette staat de jachtbommenwerper Thunderstreak. Dit Amerikaanse toestel was van 1955 tot 1970 in gebruik. 

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”