Volledig scherm
© Regionaal Archief Tilburg

Alle Oosterhoutse stamboomgegevens opgenomen in Regionaal Archief Tilburg

TILBURG - Het Regionaal Archief Tilburg heeft de database met bevolkingsregisters uit Oosterhout voltooid. Om die reden houdt het archief op 24 september een open dag waarbij stamboom- en archiefonderzoek centraal staan.

Tijdens deze dag zijn er onder andere lezingen over het doen van stamboom- en archiefonderzoek. Er zijn verhalen van onderzoekers over hun zoektocht in Oosterhoutse historische bronnen en er zijn bijzondere archiefstukken uit Oosterhout te zien.

Onder meer de Oosterhoutse historica Cock Gorisse houdt een lezing.

Doorlopend zijn er oude foto’s en bijzondere archiefstukken van Oosterhout, den Hout, Dorst en Oosteind te zien en kunnen vragen over archiefonderzoek gesteld worden. Leden van de Heemkundekring ‘De Heerlijkheid Oosterhout’ zijn aanwezig en geven antwoorden op vragen over stamboomonderzoek.

De dag is gratis toegankelijk.

  1. Wat als de dijken breken? Waterschap, Defensie en veiligheidsregio oefenen in Brabant

    Wat als de dijken breken? Waterschap, Defensie en vei­lig­heids­re­gio oefenen in Brabant

    SPRANG-CAPELLE - Als de dijken breken... De dramaserie van de EO liet Nederland afgelopen najaar onder water lopen tijdens een gigantische storm. Wie herinnert zich niet de premier in paniek? Of het volk op drift? En de massale vluchtfiles op de snelwegen? "In het begin stond het nog enigszins dicht bij de realiteit, maar na aflevering 1 werd het een soap", zegt Jack Rombouts van waterschap Brabantse Delta.