Volledig scherm
© Regionaal Archief Tilburg

Alle Oosterhoutse stamboomgegevens opgenomen in Regionaal Archief Tilburg

TILBURG - Het Regionaal Archief Tilburg heeft de database met bevolkingsregisters uit Oosterhout voltooid. Om die reden houdt het archief op 24 september een open dag waarbij stamboom- en archiefonderzoek centraal staan.

Tijdens deze dag zijn er onder andere lezingen over het doen van stamboom- en archiefonderzoek. Er zijn verhalen van onderzoekers over hun zoektocht in Oosterhoutse historische bronnen en er zijn bijzondere archiefstukken uit Oosterhout te zien.

Onder meer de Oosterhoutse historica Cock Gorisse houdt een lezing.

Doorlopend zijn er oude foto’s en bijzondere archiefstukken van Oosterhout, den Hout, Dorst en Oosteind te zien en kunnen vragen over archiefonderzoek gesteld worden. Leden van de Heemkundekring ‘De Heerlijkheid Oosterhout’ zijn aanwezig en geven antwoorden op vragen over stamboomonderzoek.

De dag is gratis toegankelijk.

  1. Jeugd wil 'plek om te chillen' in gemeente Geertruidenberg

    Jeugd wil 'plek om te chillen' in gemeente Geertruidenberg

    RAAMSDONKSVEER - Vernielingen op de jeu-de-boules-baan, vernielingen in het winkelcentrum of vernielingen aan een speeltuin. De jongeren in de gemeente Geertruidenberg zijn het afgelopen jaar vaak negatief in het nieuws geweest. Zoals de Strijders.0162, die hun vandalenstreken filmden en op Instagram zetten. Is het alleen kommer en kwel in de gemeente Geertruidenberg? Nee, in het Veerse buurthuis De Schelf komen jongeren twee avonden per week bijeen om te chillen. Leon en Inge van Biezen zetten het buurthuis open namens de wijkvereniging. BN DeStem ging op bezoek en vroeg jongeren naar wat beter kan in de gemeente.