Volledig scherm
© Ramon Mangold/ Pix4Profs

Acht kunstenaars uit regio exposeren in Steenfabriek in Gilze


GILZE - De sfeer in De Steenfabriek in Gilze is jolig. Leden van atelier De Raamberg in Klein-Zundert, zoeken, praten, sjouwen, schuiven en timmeren om hun kunstwerken een ideale opstelling te geven in de bijzondere locatie die voormalige steenfabriek biedt.

Vrijdag begint hun expositie. De acht dames die meedoen aan de tentoonstelling komen uit de hele regio, Breda, Oudenbosch, Bavel, Etten-Leur, Schijf, Zevenbergen en Zundert.
Sommigen kennen elkaar al lang. Samen vormden ze zes jaar geleden hun eigen groep om minstens twee dagen per week samen te werken in hun atelier. De leden zijn zeer verschillend in wat ze maken en de techniek die ze gebruiken. Een gezamenlijke noemer is er wel, allen zijn na een deeltijdstudie van vijf jaar afgestudeerd aan het Individueel Kunst Onderwijs in Hoogstraten, een gelauwerde onderwijsinstelling.
Expositie, Steenfabriek 7 in Gilze, 19 tot en met 28 augustus. Op maandag gesloten. De officiële opening is zondag om 14.00 uur met muziek van de Ferrymen. Jan van Lieshout (viool) en Jan Slezak (harmonica).
Donderdag meer in BN DeStem

  1. Wat als de dijken breken? Waterschap, Defensie en veiligheidsregio oefenen in Brabant

    Wat als de dijken breken? Waterschap, Defensie en vei­lig­heids­re­gio oefenen in Brabant

    SPRANG-CAPELLE - Als de dijken breken... De dramaserie van de EO liet Nederland afgelopen najaar onder water lopen tijdens een gigantische storm. Wie herinnert zich niet de premier in paniek? Of het volk op drift? En de massale vluchtfiles op de snelwegen? "In het begin stond het nog enigszins dicht bij de realiteit, maar na aflevering 1 werd het een soap", zegt Jack Rombouts van waterschap Brabantse Delta.