Steven Kantaga, ook bekend onder zijn stamnaam Osaigbovo Ekunwe.
Volledig scherm
Steven Kantaga, ook bekend onder zijn stamnaam Osaigbovo Ekunwe. © Privefoto/Facebook

12 jaar cel voor doodsteken Steven Kantaga in Oosterhout, rechter oordeelt doodslag

BREDA – De rechter geeft R.L. uit Oosterhout 12 jaar celstraf voor het doodsteken van zijn huisgenoot Steven Kantaga.

Dit gebeurde op 5 juni 2015. De officier van justitie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van 12 jaar voor L., die zegt dat hij uit noodweer handelde en niet anders kon. De verdacht zou al jaren door het slachtoffer zijn bedreigd en mishandeld.

De rechter erkent dat er al jaren hoogoplopende conflicten waren tussen het slachtoffer en de verdachte. Dat veroorzaakte de nodige stress bij R.L. Hij is volgens de rechtbank een man met veel argwaan, achterdocht en iemand die zich snel miskend voelt.

Op de fatale dag zou Kantaga op de deur hebben geklopt bij L. De was van L. zat nog in de wasmachine en daarom ontstond er een schermutseling. Daarbij stak L. met een een mes naar Kantaga. Die raakte lichtgewond. Daarna ging de ruzie beneden verder. Volgens de rechter stak L. Kantaga buiten nog meerdere malen.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”