Foto Jan Bedaf
Volledig scherm
Foto Jan Bedaf

Zeven grafzerken in Bosschenhoofd vernield door eik

BOSSCHENHOOFD - Een afgebroken tak van een eik is afgelopen weekeinde op de begraafplaats van Bosschenhoofd terecht gekomen. Daarbij zijn zeven oudere grafzerken beschadigd.

Jan Bedaf van de Bernardusparochie schat de eerste schade op tenminste 10.000 euro. De boom staat net naast het kerkhof en is gemeentelijk eigendom.

Storm of blikseminslag was overigens niet de oorzaak van de geknakte dikke tak. "Ik kreeg de melding zaterdagochtend. In de nacht van vrijdag op zaterdag waren er geen zware weersomstandigheden", aldus Bedaf, die denkt dat de tak bezweken is onder het vele vocht op de bladeren.

"Het heeft natuurlijk wel veel geregend de laatst weken. De boom is gezond, maar de bladeren en het hout zijn zo nat geworden, dat de tak van de stam is afgebroken."

Geweld
Dat moet met veel geweld gepaard zijn gegaan, want zeven grafstenen zijn vernield. Bij één zerk zijn deksteen en al de kuil in gezakt. Het gaat volgens Bedaf om oude graven.

Dat bevestigt nabestaande mevrouw Koevoets, die zaterdag vernam dat het graf van haar ouders totaal vernield was. "Ze zijn al heel lang overleden. Nu is het onherstelbaar." Ze zocht contact met emeritus-pastoor Herman Pitt, die nog in Bosschenhoofd woont. "Maar die kon ook niet meer vertellen. Ik vind het wel een trieste aanblik."

Lees dinsdag meer in Bn DeStem

Foto Jan Bedaf
Volledig scherm
Foto Jan Bedaf
Foto Jan Bedaf
Volledig scherm
Foto Jan Bedaf

poll

Dit Nederlands elftal hoort niet op een WK

Dit Nederlands elftal hoort niet op een WK

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
744 stemmen