Foto: Frits Widdershoven
Volledig scherm
Foto: Frits Widdershoven

Zesduizend euro vuurwerkschade in Drimmelen

MADE- Een vernielde lichtmast op de Vinkenlaan in Made is de grootste schadepost voor de gemeente Drimmelen in de afgelopen periode. De mast is vanaf borsthoogte finaal 'afgescheurd'. Waarschijnlijk door er vuurwerk aan te hangen.

Vervanging van de mast kost 1.750 euro; dat bedrag schroeft de totale vuurwerkschade behoorlijk op. Die is ruim 6000 euro, tegen vorig jaar 4.200 euro. Zonder lichtmast zou het bedrag gelijk zijn gebleven.

Behalve de lichtmast werden ook acht openbare afvalbakken vernield. In elke kern van Drimmelen sneuvelde er wel een. Sommige al in november, toen illegaal vuurwerk werd afgestoken.De schadepost van de afvalbakken is acht keer 440 euro. In dat bedrag is meegerekend dat het twee uur kost om zo'n bak te vervangen.

Verkeersborden moesten ook ontgelden; in Wagenberg werden er vier vernield (drie aan de Voshil, 250 euro) en in Lage Zwaluwe één aan de Groningenlaan/Vijverstraat (150 euro). Putdeksels à 150 euro raakten zwaar beschadigd in de Vinkenlaan in Made de Bosbies in Terheijden .

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-3
VitesseVIT
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo