Volledig scherm
In de Bandeliersberg worden bomen vervangen door een kleiner aantal. De parkeerplaatsen worden hersteld. foto's frank timmers

Wortels gemeente Roosendaal voor eens en altijd weg

ROOSENDAAL - Op de plekken waar de schade door boomwortels het grootst is, gaat de gemeente Roosendaal stoepen en paden repareren.

Daar blijft het niet bij, want ook de veroorzakers worden aangepakt. Een flink aantal bomen legt het loodje, waarna kleinere exemplaren terugkeren, soms op andere plekken.

Wethouder Saskia Schenk beseft dat in Roosendaal veel meer locaties zijn waar wortelopdruk schade heeft veroorzaakt. Dit is voor haar pas het begin van een operatie die nog jaren zal duren.

De oorzaak van de schade ligt in het verleden. Veertig jaar geleden is bestrating dicht tegen de – toen nog jonge – bomen gelegd. Achteraf té dicht. "De wortels zoeken hun weg en drukken de bestrating omhoog", legt Schenk uit. "We hebben lange tijd stukjes van die wortels gehaald en de bestrating steeds gerepareerd. Het is tijd voor structurele oplossingen, want anders houden we die problemen."

Lees vrijdag meer over de wortels in BN DeStem

poll

School in Den Bosch had seksspelletjes onder leerlingen veel eerder moeten signaleren.

School in Den Bosch had seksspelletjes onder leerlingen veel eerder moeten signaleren.

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
339 stemmen