Volledig scherm
© Thinkstock

Wielrenner rijdt op gestolen racefiets op vluchtstrook A58

WOUW - De politie heeft vrijdagmiddag een man aangehouden die op een racefiets op de vluchtstrook reed van de A58. Het bleek dat de fiets een dag eerder was gestolen bij een woninginbraak. Dat meldt een woordvoerder van politieteam Bergen op Zoom op Facebook. 

Agenten zagen de wielrenner in tegengestelde richting voorbijkomen op de snelweg. "We zien het vaker, maar het blijft een vreemd zicht als je plots iemand op een fiets over de vluchtstrook van de snelweg ziet rijden", aldus de politie. De agenten keerden even verderop met hun auto, maar in eerste instantie konden zij de wielrenner niet vinden. 

Uiteindelijk zagen zij de man in de bebouwde kom van Wouw fietsen. De agenten twijfelden over de herkomst van de tweewieler. De man kon ook niet verklaren hoe hij aan de nieuwe fiets was gekomen, evenals aan de wielrenschoenen. Hij zei dat hij zonder vaste woon- of verblijfplaats was en dat hij zich niet kon legitimeren

Na onderzoek bleek dat de fiets was gestolen bij een woninginbraak. De man bleek een 35-jarige Pool te zijn. Hij is aangehouden op verdenking van heling van de fiets. Hij is overgebracht naar een politiecel.

De fiets is teruggegeven aan de eigenaar. 

poll

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
684 stemmen