Volledig scherm
© Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Wereldreis van vijf jaar op een zeilboot in plaats van schoffelen bij de radijsjes

DINTELMOND - "Het is tijd om met pensioen te gaan." Hans Somers (61) uit Boxtel en Elise Bakker (60) uit Roosendaal gaan samen een wereldreis van vijf jaar maken met hun zeilboot Isabella.

In de haven van Dintelmond ligt tot zondag de Isabella. De zeilboot waarmee Hans Somers en Elise Bakker binnenkort een wereldreis gaan maken. Drie jaar geleden leerden ze elkaar kennen via het internet. Hans was toen net terug uit het buitenland, waar hij ruim dertig jaar op Aruba en in Costa Rica heeft gewoond. "Ik had daar een eigen boekhandel. In 2010 ben ik teruggegaan naar Brabant. Daar liggen toch mijn wortels."

Het daten mondde uit in een vaste relatie. Al snel gingen de gesprekken over het maken van een mooie wereldreis. Hans heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij ooit nog eens terug wilde naar Aruba. Het liefst met een eigen boot. Dat is zijn droom. "Mij leek het erg leuk om samen naar Aruba te zeilen. Alleen werden de plannen steeds uitgebreider. Nu vertrekken we voor vijf jaar", voegt Elise vrolijk toe.

De reacties uit de omgeving zijn over het algemeen positief, zegt ze. "Natuurlijk vinden onze kinderen, in totaal zes stuks, het ook wel moeilijk. Maar ze zijn allemaal volwassen en leven hun eigen leven. Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk om in contact te blijven. Via onze website kunnen ze ons volgen. Hier houden we een blog bij. Maar we hebben ook een kortegolfradio waar we emails mee kunnen verzenden aan boord."

Lees het hele verhaal in BN DeStem van donderdag 30 juni  

Volg Hans en Elise op: sailingyachtisabella.com

Live Voetbal

home logo NECNEC
16:45
NAC BredaNAC
away logo

poll

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
906 stemmen