Volledig scherm

Weer verdachte van Macionis-moord in Huijbergen vrij

BREDA - Opnieuw heeft de rechtbank in Breda maandag een verdachte vrijgelaten van de koelbloedige liquidatie op de Litouwer Gintas Macionis. Het is de Zierikzeeënaar bij wie thuis alles werd geregeld. Hij komt maandag vrij tot 4 juli.

Dan begint de inhoudelijke behandeling van de zaak. Hierdoor zitten nu nog maar twee van de vier verdachten vast. Dat zijn de twee die volgens justitie met de auto naar Huijbergen zijn gereden en daar Macionis hebben doodgeschoten op de oprit voor zijn woning. Macionis zou dood zijn geschoten na ruzie met de wietcrimineel Miloud B., vanwege een peilzender die de Litouwer onder de auto van B. plakte. Daardoor kon hij altijd zien waar B. was. Nadat B. de zender ontdekte zou hij de Balkan-maffia hebben geregeld om Macionis te liquideren.

Het Openbaar Ministerie heeft echter nooit genoeg bewijs kunnen vinden voor de betrokkenheid van B. De rechtbank trekt minimaal drie dagen uit voor de behandeling van de zaak. 4, 5 en 7 juli zijn al gepland. Dan is ook G.K. erbij, de man die al zijn medeverdachten verlinkte. Vanwege die verklaringen is er zo’n groot gevaar voor de veiligheid dat de verdachten niet samen in de zaal zullen zitten. K. volgt zijn zaak in een andere zaal via de video.

poll

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

Premie in het vooruitzicht of niet, NAC gaat gewoon promoveren naar de eredivisie

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
313 stemmen