Molenaar Lodie Baauw (rechts) kan veel over De Vos vertellen. foto chris van klinken/pix4profs
Volledig scherm
Molenaar Lodie Baauw (rechts) kan veel over De Vos vertellen. foto chris van klinken/pix4profs

Wat doen we met de historische parels in Steenbergen?

STEENBERGEN - Wordt molen De Vos ooit een pannenkoekenrestaurant, met een oplaadpunt voor elektrische fietsen en andere toeristische voorzieningen? Vrijwillig molenaar Lodie Baauw ziet het nog niet zo gauw gebeuren. Maar wie er brood in ziet, mag het volgende week woensdag roepen op de beeldvormende raadsvergadering over het erfgoedbeleid in de gemeente Steenbergen. Een bijeenkomst waarop goede ideeën welkom zijn. Van inwoners, verenigingen, bedrijven en wie zich verder betrokken voelt bij het erfgoed in de gemeente.  

Wethouder Cor van Geel en raadslid Maurice Remery waren gisteren naar de beeldbepalende molen gekomen om aandacht te vragen voor de bijeenkomst. „We hebben zoveel verborgen parels’’, zie Remery die volgende week de voorzittershamer hanteert. „Maar de beleving van het gebied kan zoveel groter worden.’’

Natuurlijk heeft de gemeente al het nodige voorwerk gedaan, samen met heemkundeverenigingen en andere partijen. Maar uiteindelijk gaat het er volgens Van Geel om dat het erfgoedbeleid in de toekomst aansluit bij wat de samenleving wil. Een oplaadsessie, noemt Van Geel het. Samen nadenken over wat Steenbergen wil met haar cultuurhistorisch erfgoed, nu en straks. Initiatieven met elkaar verbinden en daardoor sterker worden. „Daarom zijn we benieuwd naar de meningen en ideeën van de inwoners.”
Tot en met maandag kan iedereen zich nog aanmelden op het gemeentehuis.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-3
VitesseVIT
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo