Waspikse kinderen luiden vakantie in met kerstdiner
Volledig scherm
Waspikse kinderen luiden vakantie in met kerstdiner © Marcel Donks

Waspikse kinderen luiden vakantie in met kerstdiner

WASPIK - In een lange rij stonden ouders met hun kinderen donderdagavond te wachten voor het Kerstdiner van de kleuters van basisschool De Veste in Waspik. Allemaal hadden ze een gerecht bij wat door de juffen vakkundig op lange tafels werd gezet. Met het kerstdiner luiden de leerlingen en leerkrachten van De Veste de kerstvakantie in. En dat deden niet alleen de kleuters maar alle kinderen van de school.

De betrokkenheid van ouders van kinderen in de kleuterklassen van de Veste is groot. Daardoor kan er veel in de klassen georganiseerd worden. Zo ook een groots opgezet kerstdiner. Kinderen en hun ouders moesten allemaal voor een voor-, hoofd- of nagerecht zorgen en daar werd werk op gemaakt.

In de drie kleuterklassen hing de sfeer en lucht van een restaurant. De kinderen hieven samen met de juffen het glas waarna de lege kindermagen gevuld konden worden. Met haardvuur op het digiboard en kerstliedjes op de achtergrond werd het een echte kerstavond. Kerstmis is begonnen voor de Waspikse kleuters van De Veste.

poll

Scholen moeten geen reisjes meer naar Europese hoofdsteden houden

Scholen moeten geen reisjes meer naar Europese hoofdsteden houden

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
329 stemmen