Volledig scherm
© Ralph van Wolffelaar

Wakkere Ward mag voor 5.000 euro optreden op het Chasséveld (video)

BREDA - Ward van Zanten, de Zingende Baas van Breda, meldde zich woensdagochtend even na 08.00 uur weer bij het Glazen Huis. Niet echt uitgeslapen, maar dat maakt niet uit.

De ster van de Bredanaar die dinsdag furore maakte door in de vroege, vroege ochtend Frank Sinatra's 'New York' te transformeren tot een opvallend goed klinkend Breda Breda is snel rijzende.

Het bericht op onze Facebookpagina werd extreem vaak geliket, en mensen reageerden zonder uitzondering zeer positief. Diverse enthousiastelingen ijverden voor een plekje voor Ward op het Serious Request eindfeest, komende zaterdag op het Chasséveld.

Hamvraag deze woensdagochtend: zingt Ward eigenlijk wel vaker? "Nee, eigenlijk niet. Ja, gewoon thuis", zegt hij, terwijl hij zijn tanden in een biertje zet. Van Zanten wordt in de nog bescheiden menigte snel herkend door deze en gene als hij zich voor het glazen huis beweegt. Verschillende mensen maken een selfie met de Bekende Bredanaar.

Hij wordt voor de microfoon getrokken door Domien en dan ontwikkelt zich het volgende gesprek.

Ward: "Het is bizar wat er dinsdag allemaal is gebeurd. BN DeStem belde in de ochtend al, maar toen dacht ik: rot op. Dat ga ik niet doen. 's middags heb ik dat wel gedaan, daarna Dumpert, en nog veel meer."

Domien: "Wat wil je vragen?"

Ward: "Nou, een aantal mensen wil dat ik optreed op het Chasséveld, zaterdag als jullie het Glazen Huis uit komen. Als ik nou duizend euro doneer, misschien kan ik dan wel op de eindshow op het Chasséveld optreden?"

Domien: "Als jij zaterdag 5.000 euro bij elkaar kunt krijgen, geef ik jou een plekje op het eindfeest. Als je iedereen die jouw bericht heeft geliket een euro vraagt, ben je al een eind."

Afspraak!

Doneren kan hier.

Ward van Zanten voor de microfoon.
Volledig scherm
Ward van Zanten voor de microfoon. © Lotte Schrander
Volledig scherm
Ward van Zanten spreekt met Domien Verschuuren af dat als hij 5.000 euro bij elkaar krijgt gedoneerd voor Serious Request, hij op het eindfeest op het Chasséveld in Breda mag optreden. Video: Lotte Schrander Fotografie.

poll

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
168 stemmen