Volledig scherm
© VVD

VVD Roosendaal en Woensdrecht gaan samenwerken, VVD-afdelingen Brabantse Wal betreuren dit

ROOSENDAAL/WOENSDRECHT - VVD-afdelingen op de Brabantse Wal betreuren beslissing van VVD Roosendaal en VVD  Woensdrecht. „Samenwerking zal wel blijven”, zegt de nieuwe club.

Edwin van Sprundel, voorzitter van de nieuwe VVD-afdeling Woensdrecht en Roosendaal, zegt dat de Woensdrechtse afdeling contact heeft gehad met de VVD-afdelingen van Bergen op Zoom, Steenbergen en Tholen. „Maar de belangrijkste reden dat we met Roosendaal samengaan is vooral omdat er een goede klik is en daarom hebben we voor een samenwerkingsverband met deze gemeente gekozen.”

René Hagenaars, secretaris van de Bergse VVD-afdeling, denkt aan een andere reden: Woensdrech heeft voor samenwerking met Roosendaal gekozen om de schijn tegen te gaan van een nieuwe gemeentelijke herindeling. Hagenaars zegy dat zijn Woensdrechtse liberale collega’s vorig jaar samen met de Bergse Steenbergse en Thoolse VVD rond de tafel hebben gezeten voor een samenwerkingsverband. „De Woensdrechtse VVD was bang dat de burgers hier een aanloop in zouden zien naar een nieuwe gemeentelijke herindeling en zijn daarom in zee gegaan met Roosendaal.”

Lees meer in BN DeStem van dinsdag 5 juli.

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
188 stemmen