Volledig scherm

VVD'er Angela Verwijs stopt als raadslid Halderberge

OUDENBOSCH - Angela Verwijs (50) stopt per direct als gemeenteraadslid voor de VVD. Door onverwachte 'wijzigingen in haar woonsituatie' legt ze noodgedwongen het raadswerk neer.

Op 13 oktober wil ze tijdens de raadsvergadering haar vertrek nader toelichten. "Ik vind het jammer dat ik deze beslissing nu heb moeten nemen", aldus Verwijs, "Ik vertrek met pijn in het hart. Voor nu wil ik het bij deze verklaring laten."

Verwijs stond bij de verkiezingen in 2014 als derde op de lijst van de VVD. Tot juli woonde ze in Oudenbosch, waar ze een ruitershop exploiteerde.

Fractievoorzitter Thomas Melisse zegt dat zijn fractiegenote er alles aan gedaan heeft om binnen de Halderbergse gemeentegrenzen te blijven wonen. "Ik respecteer de moedige beslissing van Angela. Wij zijn blij dat ze bij de partij betrokken wil blijven. De opvolging hopen we 13 oktober rond te hebben."

Dat is nog geen eenvoudige opgave. De volgende VVD'ers op de lijst zijn Tineke Feskens, die vorig jaar moest stoppen omdat ze naar Steenbergen verhuisde. Daarna volgt Wilma Dirken, maar die bedankte vorige keer voor de eer. Zij zit ook in de Provinciale Staten en voelt weinig voor een dubbelfunctie.

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
292 stemmen