Volledig scherm
© Thinkstock

Vroeg in gesprek over wensen van welstand in Roosendaal

ROOSENDAAL - Met debatavonden, symposia, een wekelijks loket en rondetafelgesprekken wil de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) van Roosendaal een brug slaan met de aanvragers. Die ambitie past bij de omslag in de werkwijze van de commissie, die bij bouwplannen kijkt naar het uiterlijk van de bouwwerken, zoals de architectuur, de gebruikte materialen en de kleuren van het bouwwerk.

Ook de monumentenzorg valt onder de commissie.

De nieuwe manier van werken is eerder ingezet met het instellen van 'collegiaal overleg' met de initiatiefnemers van een bouwplan of verbouwing. Volgens het jaarverslag van de CRK begint dit vroegtijdig overleg steeds vastere vormen te krijgen. Daarin worden de verwachtingen van beide partijen uitgesproken, knelpunten vastgesteld en afgesproken hoe er een bouwplan kan komen dat alle verwachtingen waarmaakt. Steeds gericht op de oplossingen.

De noodzaak om de omslag verder door te voeren komt enerzijds door de nieuwe Omgevingswet die hierom vraagt. Daarnaast gaf een enquête vorig jaar aan dat er een en ander te verbeteren valt. Burgers die de voorbije drie jaar met de commissie te maken hadden zijn daarvoor ondervraagd. Zij gaven behalve complimenten ook verbeterpunten mee. 

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Ik hoop dat VVD, CDA, D66 en GroenLinks er samen uit komen.

Ik hoop dat VVD, CDA, D66 en GroenLinks er samen uit komen.

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
385 stemmen