Volledig scherm
© Thinkstock

Vrijspraak voor vermeende beveiliger hennepkwekerij

ROOSENDAAL - Bijna 1.800 planten verdeeld over vier verschillende ruimtes. De hennepkwekerij die in januari werd aangetroffen in een loods aan de Gastelseweg in Roosendaal was een flinke. Zoveel plantjes moeten worden beveiligd en justitie is er van overtuigd dat de 28-jarige A.E. uit Roosendaal daarvoor verantwoordelijk was. Maar de rechtbank sprak hem gister al meteen op de zitting vrij. De zaak was zo klaar als een klontje.

De verdachte werd aangetroffen in een woonhuis op hetzelfde erf als de kwekerij. Hij beriep zich tot voor kort op zijn zwijgrecht, maar vertelde de rechtbank gisteren dat hij alleen overnachtte in de woning. Een vriend zou hem een bed hebben aangeboden omdat hij nergens anders kon slapen.

Van de aanwezigheid van hennep zou hij niets weten. In de loods werd echter een sigarettenpeuk gevonden met het dna van de verdachte. In een prullenbak in de woning vond de politie een walkietalkie en een vuurwapen.

Een tweede vuurwapen lag onder een trainingsjack dat precies past bij de trainingsbroek die de verdachte droeg. Justitie denkt daarom dat hij de beveiliger was die in contact stond met mensen in de loods. ,,Als hij werkelijk onschuldig was, had hij zijn verhaal ook bij de politie kunnen doen", zei officier van justitie Hester Klootwijk.

De combinatie van wapens en drugs noemt ze levensgevaarlijk. Daarom wilde ze dat E. twintig maanden cel kreeg, met aftrek van de ruim drie maanden die hij al in voorarrest zat.

De rechtbank dacht daar anders over. De rechter wees erop dat E.'s dna niet is gevonden op wapens of op de walkietalkies.

Ook lagen er geen persoonlijke spullen in het huis. Niets linkt hem volgens de rechtbank dan ook aan de kwekerij. Daarom wordt de verdachte vrijgesproken. Normaal gesproken volgt het oordeel pas twee weken na de behandeling.

De zitting duurde echter korter dan gepland, waardoor de rechtbank na kort beraad direct uitspraak deed.

Live Voetbal

home logo NECNEC
16:45
NAC BredaNAC
away logo

poll

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
907 stemmen