René Lazeroms (VVD).
Volledig scherm
René Lazeroms (VVD).

Voormalige woonvoorziening Sprundel in beeld voor huisvesting statushouders

SPRUNDEL - Het voormalige SDW-wooncomplex aan Moerwater in Sprundel, is in beeld als huisvestingslocatie voor statushouders. Dat bevestigen zowel woningcorporatie Thuisvester als wethouder René Lazeroms desgevraagd. Maar ze benadrukken ook dat het slechts één van de mogelijke opvangplekken is.

Thuisvester onderzoekt in de hele gemeente Rucphen waar woonruimte is voor huisvesting van 60 statushouders dit jaar en 67 volgend jaar. Dat zijn de aantallen die in regionaal verband zijn afgesproken. "We hebben intussen dertig huurwoningen die we aanvankelijk wilden verkopen teruggenomen", zegt Thuisvester-woordvoerster Connie Tuijl. "Die verkopen we niet, maar gaan we deels verhuren aan autochtone huurders die op de wachtlijst staan. Een ander deel is voor statushouders."

Mocht het SDW-pand geschikt worden bevonden door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), dan kiest het Rucphense college daar volgens wethouder Lazeroms 'sowieso' voor een mix van bewoners: zowel autochtone woningzoekenden met hoge urgentie als statushouders. Thuisvester verwacht binnen twee weken definitieve besluiten te nemen.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
717 stemmen