Archieffoto BN DeStem
Volledig scherm
Archieffoto BN DeStem

Volgend jaar pas naar het strand in Steenbergen

STEENBERGEN - Zonnebaden op een strandje in Steenbergen kan deze zomer nog niet. Het realiseren van het stadsstrandje is uitgesteld naar volgend jaar. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het recreatief zandstrand was in maart het winnende voorstel van een jongerendebat op het gemeentehuis. Het idee kwam van leerlingen van middelbare school ‘t Ravelijn. Ze kregen een budget van 2.500 euro voor de uitwerking ervan. Het strand moest van de scholieren vlakbij het aquaduct (‘Steenbergen aan zee’) over de snelweg A4 komen.

De gemeente wilde snel aan de slag met het strand, zodat het deze zomer al in gebruik kon worden genomen. Maar er is nog teveel onduidelijk. Hoe het er uit moet komen te zien bijvoorbeeld, maar ook de precieze locatie is nog niet bekend.

Het idee is daarom dat leerlingen van ‘t Ravelijn het plan zelf verder uitwerken. Dat kan pas na de zomervakantie. Als het goed is, kan het strand vervolgens uitgewerkt worden, zodat Steenbergenaren in de zomer van 2017 naar het strand kunnen in hun eigen gemeente.

poll

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
40 stemmen