Volledig scherm
© Bert Jansen

Vluchtende scooterrijder in Breda nam tweewieler van zijn vader stiekem mee

BREDA - De 15-jarige jongen uit Breda die vrijdagmiddag op de Hamdijk in Breda aangehouden werd na een achtervolging door een motoragent had de scooter van zijn vader zonder toestemming meegenomen. Dat meldt de politie.

De motoragent surveilleerde op de Groenedijk en reed in de richting van de Terheijdenseweg. Hij zag op het fietspad een scooter rijden in dezelfde richting. De bestuurder draaide snel om en reed over het grasveld richting de Brusselstraat, kennelijk om aan een eventuele controle te ontkomen. De politieman stelde een achtervolging in. Hij zag dat de scooterrijder tussen geparkeerde auto’s de stoep opreed.

Te voet
Vervolgens liet de verdachte zijn bromfiets achter en ging te voet verder. Hij rende de Malmedystraat in. De motoragent reed de vluchter op de Hamdijk klem. Hij pakte de verdachte vast die zich echter losrukte en weer wegrende. De agent achterhaalde hem, waarna zij beiden op hun buik ten val kwamen. De bromfietser schreeuwde dat zijn arm uit de kom was. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en na behandeling in het politiebureau verhoord. Hij werd opgehaald door zijn ouders die aangaven dat zij de aanhouding terecht vonden. Hun zoon is aangemeld bij Bureau Halt.

poll

Scholen moeten geen reisjes meer naar Europese hoofdsteden houden

Scholen moeten geen reisjes meer naar Europese hoofdsteden houden

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
413 stemmen