Volledig scherm
© Lot Tönis

Vlindervallei om te spelen én om vlinders aan te trekken

HOEVEN - De buitenspeeldag, gisteren, kwam nog te vroeg, maar woensdag 15 juni krijgt de Hoevense jeugd een nieuwe, tamelijk bijzondere speelplek. De Vlindervallei in de wijk Opperstraat wordt dan officieel in gebuik genomen door wethouder Hans Wierikx van de gemeente Halderberge. Dat gebeurt om 16.00 uur.

Het speelterrein is tot stand gekomen door de inbreng van zes buurtbewoners. Zij vormden een werkgroep en maakten samen met de gemeente een ontwerp voor de Vlindervallei. Speerpunt was de groene uitstraling met natuurlijke speelelementen, die de fantasie van kinderen prikkelt. De speeltoestellen zijn allemaal van hout. Uit drie inzenders is het winnende ontwerp 'Kompan' gekozen.

De werkgroep trok zich bovendien het lot van de vlinder aan. "Een belangrijke reden voor de achteruitgang van de vlinderstand is de afname van het aantal inheemse bloemen", schrijven de buurtbewoners in de toelichting om bij de opening volgende week ook zaden van inheemse bloemsoorten te zaaien.

De Vlindervallei moet voor jong en oud de spil van de nieuwe woonwijk worden. Alle bewoners van plan Opperstraaat en de bewoenrs van woonzorgcomplex Kroonestede zijn uitgenodigd de opening bij te wonen.

Bouwplan Opperstraat is voor Halderberge het schoolvoorbeeld van een aantrekkende woningmarkt en snelle sociale cohesie. In 2010 is een begin gemaakt met de bouw van zo'n 130 woningen. Zowel particuliere bouwkavels als het zogehjeten collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) wordt toegepast. Op twee percelen na zijn alle gronden verkocht.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
710 stemmen