Woningoverval in Bergdreef in Breda.
Volledig scherm
Woningoverval in Bergdreef in Breda. © Perry Roovers

Vier mannen aangehouden voor overval op bejaarde man in Breda

BREDA - De politie heeft vier personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een overval op een bejaarde man in Breda. 

De vier werden dinsdagmiddag van hun bed gelicht. Het gaat om mannen uit Zoetermeer van 17, 24 en 26 jaar oud en een man uit Nootdorp van 27 jaar. Verschillende tips leidden tot deze aanhouding. Kort na de overval werd namelijk gepind met de gestolen bankpas. Beelden daarvan werden getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Op basis van die beelden kwamen er bij de politie tips binnen, die leidden tot de aanhoudingen. 

De overval vond plaats op dinsdag 9 augustus 2016. Twee daders deden zich voor als medewerkers van een energiebedrijf en drongen het huis van de 75-jarige man binnen. Hij werd daarbij opzij geduwd, maar raakte bij de overval niet gewond. Onder bedreiging van een mes stond hij zijn bankpas af. De politie verspreidde via Burgernet het signalement van de daders. Het gaat om een lange Noord-Afrikaanse man en een dikke Aziatische man. Beide mannen droegen een fel groen jack van een energiemaatschappij. 

Op 10 augustus werden op aangeven van een getuige vier mannen gearresteerd, in de buurt van Rotterdam. Deze mannen bleken echter niets met de overval te maken te hebben. 

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
707 stemmen