Voetbal stadion NAC Breda.
Volledig scherm
Voetbal stadion NAC Breda. © ANP

Vervanging verflaag in stadion in Breda geen probleem voor duels NAC

BREDA - De werkzaamheden die momenteel aan het dak van het NAC-stadion worden verricht, leveren geen problemen op voor de wedstrijd die NAC de komende tijd thuis speelt.

Dat zegt Jasper Saeijs, woordvoerder van de club, in een reactie op zorgen die door enkele huurders in het stadion worden geuit. "We hebben goede afspraken met de gemeente over de werkzaamheden."

Sinds twee weken wordt de oude verflaag van het dak verwijderd. In die verf is de schadelijke stof Chroom-6 aangetroffen, zo werd eerder al gemeld. Bij het verwijderen van de verflaag, komen verfdeeltjes vrij. Om te voorkomen dat die zich verspreiden zijn diverse maatregelen genomen. Zo vinden er dagelijks inspecties plaats en worden verfsnippers in en rond het stadion verwijderd.

"De snippers worden wel verwijderd, maar niet overal. De vensterbanken liggen nog vol en met het opruimen komen ze ook niet in alle hoeken en gaten", aldus een ondernemer die een kantoor huurt in het stadion, maar niet met naam in de krant wil.

Lees woensdag meer in BN DeStem

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.