Volledig scherm

Vertraging bij documentaire John Jansen, de man die cadeaus uitdeelde aan de voedselbank in Breda

BREDA - De publicatie van de documentaire over de oud-topcrimineel John Jansen uit Breda loopt vertraging op. Endemol staat niet toe dat beelden uit het programma Peter R. de Vries worden gebruikt, zo laat de producent weten.

Juliët-bende
Jansen zat in de jaren negentig in de zogenaamde Juliët-bende, die furore maakte met onder meer een reeks aan ontvoeringen van criminelen en met hasjhandel.

Na zijn criminele carriére gooide hij het roer om. Hij kwam onder meer in het nieuws toen hij in 2013 sinterklaascadeaus uitdeelde aan de voedselbank in Breda. Dat was nadat hij 2,5 miljoen euro zou hebben gewonnen in de Staatsloterij. 

Documentaire
Documentairemaker Jay Oliveira maakte een documentaire over Jansens hele leven en volgde hem een halfjaar lang met de camera. De film had in april moeten uitkomen.

In die documentaire zit anderhalve minuut beeld uit het tv-programma Peter R. de Vries uit 1996. Daarin schrijft de misdaadverslaggever met Jansen over zijn uitlevering naar Nederland, aangezien hij toen in Madrid in de gevangenis zat.

Toestemming
Oliveira heeft Endemol om de reden van de weigering gevraagd en hoopt alsnog toestemming te krijgen om de beelden te gebruiken. "Het gaat nog zeker twee maanden duren voor de film wordt uitgebracht."

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
278 stemmen